Νέα > Διαδικτυακό Σεμινάριο: Καρκίνος και πως θα προστατευθούμε

Νέα & Άρθρα

O καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας, που παρατηρούνται σήμερα. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και η συμβολή τους στη διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου αποτελεί επείγουσα ανάγκη. Η εκπαίδευση έχει περιγραφεί ως ο πιο αποτελεσματικός δρόμος για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο (Lancet Public health 2024).

Το παρόν Σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας και έχει στόχο την πρόληψη του καρκίνου και πως θα ενημερώσουν και θα συμβάλλουν στην προστασία των πολιτών.

Το Σεμινάριο αρχίζει με τις αλλαγές και τα χρώματα της γλώσσας, που μπορεί να δώσουν πληροφορίες για έγκαιρη διάγνωση ασθενειών και ειδικά του καρκίνου σε άλλες εντοπίσεις.

Η επόμενη ομιλία είναι η προετοιμασία του ατόμου πριν και μετά την θεραπεία.

Νέα φάρμακα, κυτταροτοξικά χημειοθεραπευτικά, συζευγμένα με τα ειδική στοχευμένα μονοκλωνικά αντισώματα (ADCs) στην ογκολογία, με στόχο να δημιουργήσουν ένα φαρμακοκινητικά ανώτερο μόριο, αλλά και νέες συστηματικές και αντίστοιχες στοματολογικές τοξικότητες είναι η επόμενη ενότητα.

Η οστεονέκρωση των γνάθων σε άτομα με ιστορικό καρκίνου, που λαμβάνουν φάρμακα προστασίας των οστών και πως θα προστατεύσουμε τους πολίτες από την πιο πάνω τοξικότητα και επιπλοκή, είναι η τελευταία ομιλία.

Πιστεύουμε ότι τα θέματα θα δημιουργήσουν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για γόνιμη συζήτηση!


Πρόγραμμα

  1. Άσπρη, μαύρη, κόκκινη γλώσσα: Τι μπορεί να κρύβει;

    Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη

  2. Πως θα φροντίσω τον εαυτό μου πριν την έναρξη της θεραπείας αλλά και μετά

    Αδαμαντία Νικολαΐδη

  3. Antibody-Drug Conjugates -ADCs: Νέα φάρμακα και νέες συστηματικές τοξικότητες

    Νικόλαος Τσουκαλάς

  4. Tοξικότητες στη στοματική κοιλότητα.

    Ουρανία Νικολάτου-Γαλίτη

  5. Οστεονέκρωση των γνάθων σε άτομα με ιστορικό καρκίνου: Παράγοντες κινδύνου - Πρόληψη – Διάγνωση - Σταδιοποίηση – Θεραπεία.

    Δήμητρα Γαλίτη


ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου, 2024, 10.00πμ - 12.00μ

Συμμετοχή: Δωρεάν. Θα παραλάβετε πιστοποιητικό συμμετοχής στο πέρας του σεμιναρίου.

Διοργανωτής: mycancer.gr


Περισσότερα νέα

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις

Tο σεμινάριο απευθύνεται στους επαγγελματίες υγείας, που πλαισιώνουν τη διεπιστημονική προσέγγιση, με στόχο την Πρόληψη και την Πρώιμη διάγνωση του καρκίνου και τη Θεραπευτική αντιμετώπιση και φροντίδ...[Διαβάστε περισσότερα]

Διαδικτυακό Σεμινάριο: Καρκίνος και πως θα προστατευθούμε

O καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας, που παρατηρούνται σήμερα. Η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας και η συμβολή τους στη διεπιστημονική προσέγγιση του καρκίνου αποτελεί επείγου...[Διαβάστε περισσότερα]

Οικοσυστήματα Καινοτομίας στην Υγεία

Ευχαριστούμε θερμά την Hellenic Digital Health Cluster-HDHC για την πρόσκληση να παρουσιάσουμε τη συμβολή της mycancer στην εκδήλωση, με τίτλο «Οικοσυστήματα Καινοτομίας στην Υγεία» αντιμετώπιση των π...[Διαβάστε περισσότερα]

Εγγραφείτε στην mycancer.gr σήμερα

Θα μαθαίνετε νέα και εξελίξεις σχετικά με τη φροντίδα της υγείας σας.

Εγγραφείτε τώρα
© 2023 MyCancer. All rights reserved.
Πολιτική Προστασίας Απορρήτου Όροι χρήσης
Κατασκευή Ιστοσελίδων Netstudio